Мер Балаклії погодився співпрацювати із загарбниками і виїхав до росії

Мер Балаклії погодився співпрацювати із загарбниками і виїхав до росії

Укрінформ
Мер окупованого на Харківщині м. Балаклія Іван Столбовий виїхав із родиною до росії.

Про це сказав в інтерв’ю «Фактам» голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Кримінальне провадження є (за ст. держрада - ред.), триває низка слідчих дій. Це процесуальні дії, наслідком яких, я переконаний, буде оголошення підозри. За нашою інформацією, мер Балаклії зі своєю сім’єю залишив це місто і виїхав на територію росії. На жаль, ми такі факти маємо, і я переконаний, ці люди понесуть справедливе та жорстке покарання за свої дії, за зраду Україні та кожного мешканця населеного пункту», - сказав Синєгубов.

На уточнення, чи виїхав міський голова після того, як погодився на співпрацю, керівник регіону відповів ствердно.

Читайте також: російські війська обстріляли Балаклію, троє людей загинули

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Балаклія зазнала авіударів, а на початку березня в місто зайшли російські війська. Ще більше двох тижнів міський голова роздавав гуманітарну допомогу від місцевих підприємств і волонтерів та інформував про це в соцмережах. 26 березня ОВА повідомила, що Столбового ймовірно затримали загарбники, і на зв'язок він не виходить. Однак за два дні стало відомо, що міський голова вільно пересувається тимчасово захопленим містом і говорить городянам, що буде роздаватися гуманітарна допомога від росіян, бо іншої «не буде».

2 квітня російські загарбники обстріляли з танків районну лікарню Балаклії. 3 квітня лікарі самостійно намагалися виїхати звідти та евакуювати людей. За домовленістю з російськими військовими було направлено колону, яку не пустили до міста. Вона була обстріляна ще на під'їзді, в результаті загинув водій автобуса.

5 квітня в ОВА повідомили, що пацієнтів вдалося евакуювати.

Наступного дня військовослужбовці зс рф здійснили артилерійський обстріл по житлових будинках у Балаклії, тоді загинули троє осіб.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-