У Херсоні російські військові захопили гуманітарний склад, де зберігалися ліки

У Херсоні російські військові захопили гуманітарний склад, де зберігалися ліки

Укрінформ
У Херсоні російські окупанти захопили гуманітарний хаб, який був організований для допомоги херсонцям та медустановам, та запустили фейкову інформацію про те, що склад використовували для постачання військових.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Окупанти в Херсонській області розганяють фейк, що на одному з комунальних об'єктів Херсонської обласної ради, відомому більше як «будинок губернатора» (останні роки приміщення не використовувалося, ніхто там, звичайно, не жив), їхня адміністрація виявила нібито таємний склад, який ми використовували для постачання військових підрозділів за участю Червоного Хреста. Як завжди, брехня», - написав Соболевський.

Він зазначив, що там справді був розташований один із гуманітарних штабів, логістичних хабів, за його допомогою через волонтерів допомагали нужденним херсонцям та постачали медичні заклади ліками, продуктами, дитячим харчуванням, памперсами.

Соболевський закликав орків, якщо в них лишилася хоч крапля людяності, віддати це все людям.

Читайте також: У Херсоні рашисти захопили завод – ЗМІ

Як раніше повідомляв Укрінформ, російські агресори відібрали медикаменти, які намагалися ввезти до тимчасово захопленого Херсона волонтери.

До Херсона 6 квітня вдалося доставити гуманітарний вантаж із Дніпра – медпрепарати для тяжких хворих, які розподілять по лікарнях. Раніше вдалося переправити до Херсона ліки від міської спільноти Пловдива (Болгарія).

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв звернувся до ЗМІ із проханням про сприяння для отримання "зеленого коридору", щоб завезти до міста медикаменти та продукти харчування. Мер Львова Андрій Садовий підтримує свого колегу та просить владу та світову спільноту організувати "зелений коридор" для населення.

Проте "зеленого коридору" немає.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-