Під Ізюмом загарбники намагаються обійти позиції ЗСУ

Під Ізюмом загарбники намагаються обійти позиції ЗСУ

Укрінформ
Під Ізюмом на Харківщині рашисти намагаються обійти позиції Збройних сил України і щодня зазнають втрат.

Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним силам України на цих територіях ворог дійсно щодня несе великі втрати техніки та живої сили», - зазначив Синєгубов.

У цьому районі продовжуються евакуаційні заходи, зокрема з Барвінкового та Лозової, оскільки можливе зміщення театру бойових дій саме на ці населені пункти. З Балаклії, за даними Синєгубова, вже виїхали 15 тисяч людей, залишається — близько 50 тисяч, з Барвінкового виїхали близько 3 тисяч, залишається - 1,5 тисячі осіб.

За інформацією голови, за добу окупанти завдали по регіону близько 50 ударів із артилерії, мінометів, танків та РСЗВ. У Харкові постраждала інфраструктура Салтівки, Холодної Гори, Олексіївки, ХТЗ.

Читайте також: Загарбники депортували до рф із тимчасово окупованих територій Харківщини близько тисячі людей

Також росіяни інтенсивно обстрілювали Дергачі. Пошкоджені будівлі лікарні, амбулаторії, житлові будинки. Постраждалих немає.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Мер Балаклії погодився співпрацювати із загарбниками і виїхав до росії

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-