Загарбники депортували до рф із тимчасово окупованих територій Харківщини близько тисячі людей

Загарбники депортували до рф із тимчасово окупованих територій Харківщини близько тисячі людей

Укрінформ
Із тимчасово захоплених територій Харківщини, за попередніми даними, депортували до рф близько тисячі людей.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю LIGA.net сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У нас тільки приблизні дані від наших джерел на окупованих територіях. Після примусової депортації зв'язатися з людьми майже неможливо. Вони забирають мобільні телефони та контролюють подальше перебування людей у рф. За різними даними (вивезли) біля тисячі. Але не більше. Масового виїзду людей у нас немає», - сказав Синєгубов.

Він наголошує, що загарбники тиснуть на населення та не надають гуманітарних коридорів.

Читайте також: «Денацифікація» по-кремлівськи: росіяни оприлюднили програму геноциду українців

«Їхня мета – деморалізувати місцеве населення і робити фільтраційні коридори з виходом на територію росії. Вони доводять людей до відчаю, не пропускають гуманітарну допомогу, не дозволяють евакуацію. І після цього говорять, що ваш порятунок – лише фільтраційні коридори в росію», - сказав голова ОВА.

За даними Синєгубова, в регіоні загинули 438 осіб. Майже 30 із них – діти. 90% людей загинули від ударів авіації, «Градів» і «Смерчів», ракетних, мінометних, артилерійських ударів.

«Але це не остаточні дані. Втрат, на жаль, більше. Якщо ми говоримо про будівлю ОДА, яка була зруйнована на початку березня, то ми майже місяць діставали тіла», - зазначив голова ОВА.

Читайте також: Рашисти нарощують геноцид українців у Маріуполі – омбудсмен

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-