У Дергачах загарбники зруйнували лікарню, комунальну інфраструктуру та підприємство

У Дергачах загарбники зруйнували лікарню, комунальну інфраструктуру та підприємство

Фото
Укрінформ
У м. Дергачі Харківської області російські загарбники зруйнували лікарню, комунальну інфраструктуру та промислове підприємство.

Про це повідомила в Телеграмі Дергачівська міська рада, передає Укрінформ.

«Зруйновано Центр первинної медико-санітарної допомоги, суттєво пошкоджено будівлі стаціонарного відділення Дергачівської центральної лікарні, Дергачікомунсервісу, а також промислового підприємства «Кіндерленд», - ідеться в повідомленні.

Крім цього, в місті частково зруйновано та серйозно пошкоджено приватні будинки у різних районах.

Голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко у Фейсбуці зазначив, що в місті поки ще відсутнє електропостачання.

«Працівники «Харківобленерго» працюють над вирішенням цієї проблеми щодня, однак ситуація ускладнена аварією на основній високовольтній лінії між Малою Данилівкою та Дергачами. Я не можу дати гарантій, що світло з’явиться у наших оселях завтра або післязавтра, але можу запевнити, що ми з міською радою докладаємо максимум зусиль для якнайшвидшого вирішення цього питання», - повідомив керівник громади.

Як повідомляв Укрінформ, м. Дергачі щоденно обстрілюють із окупованого смт Козача Лопань у Дергачівському районі. Козачолопанський, Токарівський, Проходівський, Русько-Лозівський старостати та Цупівка Прудянського округу Дергачівської громади залишаються окупованими. Зв’язку з цими територіями немає, продовжити там гуманітарну роботу загарбники не дозволяють. Із Дергачів уже виїхало дві третини жителів. Людей везуть до Полтави або Польщі.

Читайте також: Харківщину за минулу добу війська рф обстріляли майже пів сотні разів

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-