Проти кримчанина-зрадника, який потрапив у полон у складі армії рф, висунули звинувачення

Проти кримчанина-зрадника, який потрапив у полон у складі армії рф, висунули звинувачення

Укрінформ
Україна висунула звинувачення проти Михайло Казаренка - колишнього українського військовослужбовця, який зрадив військовій присязі після окупації Криму та опинився в полоні на Миколаївщині у складі окупаційних військ рф.

Про це повідомила у Фейсбуці генпрокурор України Ірина Венедіктова, повідомляє Укрінформ.

“Обвинувальний акт стосовно Казаренка М.С., якому повідомлено про підозру у вчиненні дезертирства та державній зраді, направлено до суду. Зараз за таке вже довічне, але він встиг попастись до внесення змін до закону, то 15 років буде на Батьківщині точно”, - написала Венедіктова.

Вона зазначила, що це історія лише про одного зрадника, яких багато в тимчасово окупованому Криму.

“Служив у званні старшого сержанта в бригаді берегової охорони. У березні 2014 року зрадив військовій присязі. Він відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини і став на службу до збройних сил держави-агресора”, - повідомила генпрокурор.

За ії словами, 25 лютого 2022 року Казаренко отримав наказ вирушити до м. Нова Каховка Херсонської області, де до 28 лютого виконував обов’язки військослужбовця у складі загарбницьких військ.

28 лютого 2022 року колоною російської автомобільної техніки він вирушив до м. Баштанка Миколаївської області.

“Наступного дня ця колона окупантів була розбита Збройними силами України, а ті військовослужбовці “другої армії світу”, що залишились живими, розбіглись по місцевості. 2 березня 2022 року Казаренка М.С. та ще 10 окупантів знайшли та взяли в полон”, - розповіла Венедіктова.

Ця історія не унікальна, зазначила вона, але із цих історій складається покарання за зраду та військову агресію проти України.

Читайте також: На Запоріжжі затримали ворожого коригувальника

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-