На Харківщині «сплив» російський пропагандист Коц

На Харківщині «сплив» російський пропагандист Коц

Укрінформ
В окупованому Куп’янську на Харківщині з’явився російський пропагандист Олександр Коц, який вісім років дезінформував про перебіг війни в зоні ООС.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) із посиланням на матеріали в російських ЗМІ та публікації в соцмережах, передає Укрінформ.

«Російський пропагандист Олександр Коц, який вісім років дезінформував про перебіг війни на Донбасі, з’явився у Харківській області в місті Куп’янськ. Головним завданням Коца є розповідь про те, що завдяки співпраці мера з російськими окупантами у місті є світло, вода та продукти (міському голові Куп’янська від ОПЗЖ Геннадію Мацегорі оголосили підозру у державній зраді за співробітництво з окупантами - ред.)», - ідеться в повідомленні ХАЦ.

Раніше пропагандист перебував на захоплених територіях Київщини. За інформацією російських державних видань, Коц був єдиним «журналістом», який разом з російськими окупантами був у місті Буча.

В ГО зазначають, що Коц має нагороду за «висвітлення» подій у Сирії та неодноразово брав інтерв’ю у вже ліквідованого бойовика «днр» «Мотороли».

Як повідомлялося, раніше в Куп’янську помітили братів Лужецьких, яких у 2014 році в Тернополі звинуватили у вербуванні для «лднр» і шахрайстві та згодом обміняли.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-