Брати Лужецькі, яких у 2014 в Тернополі звинуватили у вербуванні для «лднр», з’явилися в окупованому Куп’янську

Брати Лужецькі, яких у 2014 в Тернополі звинуватили у вербуванні для «лднр», з’явилися в окупованому Куп’янську

Укрінформ
Брати Лужецькі, яких у 2014 році в Тернополі звинуватили у вербуванні для «лднр» і шахрайстві та згодом обміняли, з’явилися в окупованому Куп’янську під виглядом волонтерів.

Про це повідомляє ГО «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Дмитро та Ярослав Лужецькі, яких у Тернополі звинувачували у вербуванні для терористичних організацій "лнр" та "днр" та шахрайстві, з’явилися в окупованому Куп’янську. Вони активно постять фотографії з окупованої частини Харківської області. У Куп’янську брати розповідають, що нібито привозять гуманітарну допомогу та співпрацюють з керівником місцевої лікарні», - йдеться у повідомленні.

Як нагадали в ХАЦ, Лужецькі стали відомі в 2014 році. Тоді правоохоронці встановили, що у липні 2014 року двоє 28-річних братів-тернополян вербували жителів області для участі в діяльності терористичних організацій «донецька народна республіка» та «луганська народна республіка» і проведення акцій протесту проти дій української державної влади. Найманців нібито мали привезти на інструктаж до Білорусі, а звідти – до військового тренувального табору в Ростові-на-Дону.

«За даними ЗМІ, у тернополян були й інші претензії до братів Лужецьких. До журналістів зверталися мешканці Тернополя, яких брати брали на роботу, однак зарплатні не платили. В Інтернеті були заяви офісних працівників фірми, які також скаржились, що власники фірми «Мега Простір» їх «кинули» на гроші. Люди розповідали, що їх одразу звільняли, як тільки заїкались за гроші. Зараз Лужецькі збирають кошти нібито на гуманітарку», - зазначають розслідувачі.

Наприкінці 2017 року братів обміняли в рамках масштабного обміну полоненими.

Читайте також: Кива та інші «перевертні»: в Україні відкрили вже 637 справ про держзраду і колабораціонізм

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: телеканал ІНТБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-