Меру Куп’янська повідомили про підозру у держзраді – Венедіктова

Меру Куп’янська повідомили про підозру у держзраді – Венедіктова

Укрінформ
Куп‘янський міський голова Геннадій Мацегора за здачу міста ворогові одержав підозру в держзраді.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці поінформувала генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Харківська обласна прокуратура оперативно і за законом відреагувала на дії мера Куп‘янська. Йому повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України представником влади та у державній зраді», - уточнила Венедіктова.

За її даними, 27 лютого Куп’янський міський голова запропонував командуванню збройних сил РФ надати підтримку і матеріальне забезпечення окупантам свого міста.

«Мер забезпечив загарбників транспортом, житлом, пальним та їжею. Через його дії територія українського Куп’янська вийшла з адміністративного підпорядкування органів державної влади України», - поінформувала очільниця ОГП.

Венедіктова уточнила, що кожного, хто здає окупантам хоч клаптик нашої землі, чекає справедливе покарання.

Як повідомлялося, з'явилося відео, на якому мер Куп’янська Геннадій Мацегора начебто заявив про те, що прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність їм міста.

Зі свого боку в ОГП поінформували, що правоохоронці розпочали досудове розслідування щодо Куп’янського міського голови щодо державної зради.

На сайті Куп'янської міськради зазначається, що мером цього міста є Геннадій Мацегора.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-