У Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ корегували ворожий вогонь по об'єктах інфрастуктури

У Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ корегували ворожий вогонь по об'єктах інфрастуктури

Укрінформ
У Маріуполі члени партії ОПЗЖ, які зараз співпрацюють із загарбниками, корегували ворожий вогонь по об'єктах інфраструктури для створення в місті гуманітарної катастрофи.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"Отримали переконливі свідчення про злочини колабораціоністів з ОПЗЖ в Маріуполі. Вони не просто підтримали окупантів, а виступали інформаторами ворожої армії та фактично корегували обстріли критичної цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

У мерії нагадали, що вороги з перших днів війни прицільним вогнем знищували об’єкти життєзабезпечення міста: комунальні підприємства та техніку, склади з продовольством та медикаментами, вежі мобільних операторів та лінії електропередачі, насосні станції та магістральний водопровід з резервного водосховища.

Було спалено всі міські автобуси, підготовлені для евакуації населення. Місце зборів надзвичайного штабу міських служб досить швидко дискредитувалося і також зазнавало обстрілів.

"Виявилося, що саме зрадники-депутати з ОПЗЖ допомогли росіянам швидко паралізувати місто та створити гуманітарну катастрофу. Зараз пособники геноциду в Маріуполі активно сприяють створенню окупаційної адміністрації", - зазначили в міськраді.

Усі матеріали щодо колаборантів уже передано до СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

Читайте також: Гуманітарними коридорами за добу евакуювали понад 3,8 тисячі людей - Верещук

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі на цей час перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

Загарбники вже призначили в заблокованому Маріуполі самопроголошеного «мера» – члена партії ОПЗЖ, ексдиректора заводу «Азовмаш», колаборанта Костянтина Іващенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-