Гуманітарними коридорами за добу евакуювали понад 3,8 тисячі людей - Верещук

Гуманітарними коридорами за добу евакуювали понад 3,8 тисячі людей - Верещук

Відео
Укрінформ
У вівторок, 5 квітня, гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 3,8 тисячі людей.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Всього за сьогодні евакуйовано 3846 людей. По гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська за сьогодні на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 2216 людей, з них з Маріуполя 1496 людей. Також 720 людей доїхали з міст Запорізької області: Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь», - сказала Верещук.

За її словами, колона із семи автобусів для евакуації людей з Маріуполя, яка рухалася за погодженим маршрутом у супроводі делегації Міжнародного комітету Червоного хреста, після блокування у місті Мангуші була змушена повернутись. Вона зазначила, що дорогою цими автобусами були евакуйовані маріупольці та мешканці Бердянська.

Читайте також: Російські загарбники цілеспрямовано знищили транспорт для евакуації людей з Маріуполя - мер

«Також за колоною автобусів прямують понад 40 приватних автомобілів. Вони зараз проходять пункти пропуску в місті Василівка. Вже найближчим часом 400 людей будуть у безпеці в Запоріжжі», - сказала урядовиця.

Вона додала, що до Запоріжжя повернулись 17 мікроавтобусів, які були відправлені зранку до Бердянська, ними евакуювали 150 людей.

Читайте також: За понеділок евакуювали майже 3,4 тисячі людей - Верещук

За словами Верещук, з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного та Кремінної Луганської області вдалося евакуювати 1080 людей.

Як повідомлялося, 5 квітня для евакуації мирного населення було відкрито сім гуманітарних коридорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-