Російські загарбники цілеспрямовано знищили транспорт для евакуації людей з Маріуполя - мер

Російські загарбники цілеспрямовано знищили транспорт для евакуації людей з Маріуполя - мер

Укрінформ
Евакуація окупованого Маріуполя не відбувалася, бо війська рф знищували автобуси, і щодня їх ставало все менше.

Як передає Укрінформ, про це заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко в інтерв’ю ЗМІ, повідомляє у Фейсбуці Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Евакуація не відбувалася, бо війська рф знищували наші автобуси, і щодня їх ставало все менше. Було 150, потім 100, потім 50, 30, 9, 6 і - нуль. До 13 березня вони знищили всі наші автобуси», - сказав мер.

За словами Бойченка, доводилося узгоджувати евакуацію з рф.

«Вони казали: «Коридор є, у вас є можливість евакуювати людей. Дайте нам локації, де це відбуватиметься». Коли ми давали їм ці локації, вони гатили по них із гаубиць та «Градів». А коли ми давали команду нашим військовим відкривати місто для виїзду, то назустріч евакуаційним маршрутам вривалися танки», - розповів міський голова.

Таким чином, росіяни витягували потрібну інформацію, а потім просто знищували автобуси, поки вже не було чим евакуюватися.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі на цей час перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-