За понеділок евакуювали майже 3,4 тисячі людей - Верещук

За понеділок евакуювали майже 3,4 тисячі людей - Верещук

Відео
Укрінформ
Завдяки роботі гуманітарних коридорів 4 квітня було евакуйовано 3 376 людей.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Всього за сьогодні евакуйовано 3 376 людей. По гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська за сьогодні на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 2 405 людей. З них з Маріуполя – 1 553 людини», - сказала Верещук.

За її словами, також 805 людей доїхали з міст Запорізької області Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь.

«Колона з 7 автобусів для евакуації людей з Маріуполя, яка рухалась по погодженому маршруту у супроводі делегації Міжнародного комітету Червоного хреста все ще заблокована у місті Мангуш. Окупаційні війська продовжують порушувати домовленості з нами і свої власні обіцянки», - додала віцепрем’єр-міністр.

За її даними, з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Гірське в Луганській області вдалося евакуювати 971 людину.

Читайте також: Росія перешкоджає евакуації маріупольців автобусами – Верещук

Не дивлячись на домовленості, російські загарбники систематично порушували режим тиші під час проведення евакуації в Луганській області.

«Ведемо перемовини і попри спротив, який чиниться з боку російської федерації роботі гуманітарних коридорів, не припинимо спроби з порятунку наших людей», - зазначила Верещук.

Як повідомлялося, Верещук зранку поінформувала, що 4 квітня працюватиме гуманітарний коридор з Маріуполя до Запоріжжя для приватного автотранспорту.

Тоді вона зазначала, що із Запоріжжя до Маріуполя вже виїхало 15 автобусів, призначених для евакуації людей. Тим часом делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста планувала продовжити рух до Маріуполя з міста Мангуш разом із 7 автобусами.

Фото: Павло Кириленко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-