Росія перешкоджає евакуації маріупольців автобусами – Верещук

Росія перешкоджає евакуації маріупольців автобусами – Верещук

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що російські війська перешкоджають евакуйовувати автобусами людей із Маріуполя. 

Про це вона сказала в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«До Маріуполя не допускають автобуси. Люди їдуть лише своїм легковим транспортом. Як ви розумієте, ані палива, ані можливостей немає у всіх. Це величезна трагедія, бо ми ніяк не можемо домовитися. Нам в цьому не можуть допомогти ані лідери, ані міжнародні організації.

Наприклад, станом на цю хвилину представники Міжнародного комітету Червоного Хреста знаходяться, я не знаю, чи це можна назвати полоном, у заручниках. Їх утримує у Мангуші окупаційна влада. Вони вже із 1 квітня намагаються проїхати до Маріуполя», - наголосила Верещук.

Читайте також: Із обстрілюваних Кремінної та Лисичанська евакуйовані понад 500 жителів

Водночас вона уточнила, що запланований коридор на 4 квітня спрацював, і на власних автомобілях змогли виїхати вже понад тисячу людей. 

«Питання в тому, що росіяни не допускають нікого до окупованого Маріуполя фактично. Немає коридору, домовленостей, який би дозволив вийти одразу 20-30 тисячам людей», - додала віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України. 

Як повідомлялося, раніше Верещук поінформувала, що 4 квітня працюватиме гуманітарний коридор з Маріуполя до Запоріжжя для приватного автотранспорту.

Тоді вона зазначала, що із Запоріжжя до Маріуполя вже виїхало 15 автобусів, призначених для евакуації людей. Тим часом делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста планувала продовжити рух до Маріуполя з міста Мангуш разом із 7 автобусами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-