U-LEAD допомагає громадам адаптуватися до умов воєнного стану

U-LEAD допомагає громадам адаптуватися до умов воєнного стану

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» допомагає громадам адаптуватись до умов воєнного стану, під час якого динамічно змінюється законодавство.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

«Від громад щодня йдуть запити за темами організації роботи рад в умовах запровадженого воєнного стану. Як проводити засідання рад, які рішення не можна приймати, як організувати роботу дистанційно, як запровадити простій та які умови оплати працівників запровадити, чи можна приймати на службу в ОМС без проведення конкурсу, як припинити службу в ОМС посадовців, які виїхали за кордон і виявили бажання звільнитись, – далеко не вичерпний перелік питань, з якими громади звертаються», - розповіла радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Людмила Гурба.

Експерти «U-LEAD з Європою на постійному зв’язку з територіальними громадами та оперативно надають необхідні консультації посадовим особам.

Зокрема, 24 березня відбулась онлайн-консультація для фахівців громад Вінниччини та Житомирщини, яка стосувалася актуальних питань фінансової та кадрової діяльності в період воєнного стану, яку організувала команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Вінницькій області. Також учасники обговорили такі питання: виконання місцевого бюджету, внесення змін до бюджету, фінансування заходів з цивільного захисту, дистанційна робота, кадрові питання та оплати праці.

«У лютому та березні прийняли низку нормативних актів, які визначають особливості бюджетного процесу. Зокрема, увагу приділили повноваженням виконавчих органів, особливостям програм цивільного захисту та реалізації заходів з ліквідації надзвичайної ситуації, формування місцевого матеріального резерву та використання коштів залишків субвенцій», - додала радниця з місцевих фінансів та управління Інна Святна.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-