Вороги вивозять маріупольців до рф - під незаконну депортацію потрапили 15 тисяч людей

Вороги вивозять маріупольців до рф - під незаконну депортацію потрапили 15 тисяч людей

Укрінформ
Російські загарбники прямо зараз насильно вивозять тисячі жителів Маріуполя до росії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.

«Мешканців Лівобережного району починають масово вивозити на територію росії. Загалом під незаконну депортацію потрапили близько 15 тисяч маріупольців. Це десь половина від усіх мешканців, які й досі перебувають у Лівобережному районі. Відомо, що окупанти в ультимативній формі змушують і так змучених війною людей сідати в автобуси. Також є відомості, що російські окупанти відбирають у людей паспорти та інші українські документи, що засвідчують особу», – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначають, що вивезених людей спочатку доставляють до так званих фільтраційних таборів, звідки перерозподіляють по різних віддалених містах росії.

Сьогодні відомо, що близько 6 тисяч маріупольців уже насильно вивезли на територію загарбників.

«Незважаючи на те, що російська сторона регулярно заявляє про можливу евакуацію людей на підконтрольну Україні територію, насправді це не так. Протягом останніх 20 днів окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно врятувати людей. Зараз автобуси, які виїхали із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати маріупольців, заблоковані. Очевидно, що це робиться лише для того, щоб не дати людям можливості повернутись на підконтрольну Україні територію. Незважаючи на те, що саме цього й хочуть мешканці українського міста», – наголосили у міськраді.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко повідомив, що зараз міська влада формує базу депортованих маріупольців і працюватиме над їх поверненням в Україну.

«Те, що роблять російські окупанти, не піддається жодному поясненню. Спочатку вони блокують мирне місто, цілеспрямовано починають убивати людей, а потім насильно вивозять на свою територію. Україна таке переживала лише за часів Другої світової війни. На жаль, історія повторюється. Тільки тепер замість нацистів – рашисти», – заявив Бойченко.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія призвела до гуманітарної катастрофи у Маріуполі. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щодня і становить понад три тисячі людей.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-