Данілов закликав територіальні громади впроваджувати систему СОТА

Данілов закликав територіальні громади впроваджувати систему СОТА

Укрінформ
Територіальні громади наразі мають великий потенціал та можливості для розвитку. Для того, аби цей процес був зручним та ефективним, необхідно скористатись уніфікованою інформаційно-аналітичною системою СОТА, яку розробили в Апараті РНБО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з такою пропозицією звернувся секретар РНБО Олексій Данілов до учасників національного форуму “Безпечні та спроможні громади майбутнього”.

“В Апараті РНБО є система СОТА. Нам би дуже хотілося, щоб ви чітко усвідомлювали і розуміли що відбувається на територіях ваших громад. Ви є там господарями, ви є там власниками, і всі ці речі треба привести у відповідність. Перш за все, ви маєте чітко розуміти чим ви володієте, починаючи з землі, об'єктів вашої власності, державної власності, можливості ведення бізнесу — все це має бути уніфіковано”, - закликав Данілов.

Він запевнив, що фахівці Апарату РНБО спільно з Асоціацією міс України зможуть у громадах уніфікувати всі необхідні дані.

Виступаючи перед представниками громад з усієї України, секретар РНБО також наголосив, що лише спільними зусиллями можна побудувати успішну Україну.

“Ми маємо зрозуміти, що тільки спільними зусиллями ми можемо з вами побудувати велику, потужну, заможну нашу Україну. Тому що без заможних громад, без того, що кожна громада має бути самодостатня, абсолютно цікава для тих мешканців, які живуть на ваших територіях, вона має бути абсолютно зіркова. І наше завдання, щоб таких зірок на нашому небосхилі з'являлося все більше”, - наголосив Данілов, закликавши громади створити єдину систему координат для подальшого розвитку.

Читайте також: Данілов не бачить ознак можливої повномасштабної операції з боку Росії

Як повідомляв Укрінформ, в Апараті РНБО України розроблено та введено в експлуатацію сучасну інформаційно-аналітичну систему Головного ситуаційного центру країни «СОТА», яка повністю готова до роботи.

Система працює з Big Data, забезпечує зберігання, поєднання та аналіз даних з різних джерел задля підвищення достовірності, ефективного моніторингу стану національної безпеки на понад 20 напрямах, з метою ефективної координації діяльності державних органів.

Серед цих напрямів – соціальна, внутрішньо- та зовнішньополітична безпека, події у зоні проведення ООС, поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні, просторова та функціональна трансформація, самоврядування у контексті децентралізації, місцеві бюджети та спроможність громад, надрокористування, економічна безпека, фінансові ринки, загрози на внутрішніх та зовнішніх ринках тощо.

При цьому вся інформація, яка збирається із зовнішніх джерел і обробляється у системі, синхронізована з геопросторовими даними.

ІАС «СОТА» є складною багатошаровою інформаційно-аналітичною системою найвищого рівня захисту інформації, має гнучку, відкриту архітектуру, що дозволяє створювати нові функціональні модулі відповідно до завдань, які виникають при реалізації державної політики в сфері національної безпеки.

Система має три контури обробки інформації: загальнодоступний, для службового користування та таємний. Безпеку обробки даних у ІАС «СОТА» підтверджено Атестатом відповідності на комплексну систему захисту інформації, виданим за результатами державної експертизи.

Нині фахівці Апарату РНБО України разом із зацікавленими міністерствами і відомствами працюють над реалізацією рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 червня 2021 року «Щодо удосконалення мережі ситуаційних центрів та цифрової трансформації сфери національної безпеки і оборони», уведеного в дію Указом Президента України від 18 червня 2021 № 260, у частині імплементації програмного забезпечення ІАС «СОТА» у єдину мережу ситуаційних центрів держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-