Данілов не бачить ознак можливої повномасштабної операції з боку Росії

Данілов не бачить ознак можливої повномасштабної операції з боку Росії

Укрінформ
Українська влада наразі не бачить ознак повномасштабної операції з боку РФ. Разом з тим, загострення ситуації в районі ООС є провокацією російських найманців, аби спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі програми «Право на владу» заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на питання чи відбудеться напад найближчим часом, як це прогнозують міжнародні партнери.

«Якщо мова йде про повномасштабну операцію по відношенню до України, ми такого не бачимо. Що ми на сьогоднішній день бачимо? Провокації з боку РФ, які вони чинили постійно. Але сьогодні це було вже зухвало, сьогодні була масована провокація. Яка мета? Мета, щоб ми почали військовим шляхом відповідати потужно для того, щоб нас звинуватити в тому, що нібито ми маємо причетність до того, що вони б хотіли аби сьогодні розгорнулось на нашій території. Ми маємо, як би нам це не хотілося, бути стриманими, ні в якому разі не вестись ні на які провокації», - заявив Данілов.

Він також відзначив, що починаючи з 30 жовтня минулого року українська сторона почала регулярно отримувати інформацію від розвідспільноти про ті чи інші процеси, які відбуваються на кордоні з Україною.

Читайте також: У Станиці снаряд окупантів влучив у житловий будинок

«Я не можу підтвердити, що все у нас співпадало на 100% з нашими партнерами, але тим не менше інформація в переважній більшості підтверджувалася», - відзначив Данілов, додавши, що весь цей час влада проводила велику роботу з посилення обороноздатності.

Як повідомляв Укрінформ, Станом на 22 годину поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 50 порушень, 39 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-