Німецькі антропологи відтворюють обличчя давньої людини для музею на Тернопільщині

Німецькі антропологи відтворюють обличчя давньої людини для музею на Тернопільщині

Фото
Укрінформ
Обличчя давньої людини на основі черепа, знайденого на Тернопільщині взялися відтворити антропологи з Німеччини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор Залозецького музею, археолог Василь Ільчишин.

«Зараз облаштовуємо нову музейну експозицію, і для неї хочемо встановити манекен із обличчям далекого предка, череп якого ми знайшли під час археологічної експедиції у тутешніх околицях. Знахідку відсканували, отримали 3D зображення, оцифровані матеріали із необхідними параметрами передали колегам-антропологам з Франкфурт-на-Майні», - розповів Ільчишин.

Обличчя давньої людини на основі черепа, знайденого на Тернопільщині взялися відтворити антропологи з Німеччини / Фото: Василь Ільчишин

За його словами, невдовзі німецькі антропологи відтворять зовнішній вигляд людини, яка жила у місцевості, де розташований Залозецький краєзнавчий музей.

Як повідомляло агентство, під час археологічної експедиції Науково-дослідного центру «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України біля села Мильне Залозецької громади знайдено череп часів Висоцької культури. Він належить чоловікові 20-25 років, вік знахідки – орієнтовно 3 тисячоліття.

Читайте також: У Дніпрі відкрили виставку археологічних артефактів, знайдених під час будівництва траси

Висоцька культура - культура племен, які жили 1100-600 роках до н. е. на території сучасної Західної України.

Один із найбільших некрополів Висоцької культури розташовувався на околицях нинішнього Тернополя, поблизу села Петриків. Там виявлено 183 поховання, з яких шість парних, тобто таких, в яких одночасно були поховані дві особи, найчастіше – чоловік і жінка. Серед цих парних поховань в Петрикові одне унікальне, де в могилі міцно обійнявшись, лежали чоловік і жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-