Монастирський заявив про спроби фальсифікації справи з кортежем Ярославського

Монастирський заявив про спроби фальсифікації справи з кортежем Ярославського

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що спроби фальсифікації справи щодо ДТП на Харківщини, у якій фігурує бізнесмен Олександр Ярославський, продовжуються, зокрема у понеділок стало відомо, що з переліку речових доказів у морзі зник одяг загиблого.

Як передає Укрінформ, про це Монастирський повідомив у своєму зверненні, яке розміщене на сайті МВС.

“Через спробу фальсифікації кримінальної справи, ціллю якої було повісити смерть безвинної людини на одну із сторонніх осіб, я звільнив начальника харківської поліції. Але спроби сфальсифікувати справу продовжуються. Вчора стало відомо, що з переліку речових доказів у морзі зник одяг загиблої людини”, - сказав очільник МВС.

За його словами, 14 лютого по цьому факту поліція негайно провела 11 невідкладних обшуків, а також було відкрите кримінальне провадження за статтею “приховування доказів”.

Читайте також: ДТП з кортежем Ярославського: поліція заявляє про зникнення речових доказів

Монастирський висловив думку, що очевидним є те, що хтось дуже не хоче нести відповідальність за скоєне.

Він нагадав, що раніше Ярославський вилетів з України приватним літаком до Лондона.

“Можливо, терміновий виліт пана Ярославського ніяк не пов'язаний із загибеллю людини та не є побоюванням через заяви про можливу агресію РФ, а є лише відпочинком чи приватною справою. Але повертайтеся якнайшвидше, пане Ярославський, у нас є до Вас багато запитань”, - заявив міністр.

Читайте також: Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого близько 23:00 на автошляху “Київ-Харків-Довжанський” виявили тіло невідомого чоловіка - пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

У МВС поінформували, що поліція викликає на допит можливого учасника ДТП Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся “працівник відомого харківського бізнесмена”, який визнав свою провину в ДТП.

Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Читайте також: Суд не обрав запобіжний захід водію Ярославського - прокуратура відкликала клопотання

Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП.

За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом.

Натомість за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Читайте також: ДТП з кортежем Ярославського: водій, який взяв на себе провину, ховається від слідства

Зі свого боку генпрокурор Ірина Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну та пообіцяла об'єктивне, швидке та неупереджене розслідування справи щодо смертельної ДТП, у якій він фігурує.

Фото: НПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-