ДТП з кортежем Ярославського: водій, який взяв на себе провину, ховається від слідства

ДТП з кортежем Ярославського: водій, який взяв на себе провину, ховається від слідства

Оновлено
Укрінформ
Чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Довжанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Водій переховується від слідства, в суд сьогодні не з'явився, на дзвінки слідчих не відповідає", - зазначив Чубенко.

За його словами, чоловіку повинні були оголосити нову підозру: замість ч. 2 ст. 286 (ДТП із загиблим) і ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України йому інкримінують ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України (приховування злочину). Але цього не сталося, оскільки підозрюваний не з'явився.

Читайте також: У DCH пояснили, що Ярославський полетів до Лондона на концерт сина

Згодом стало відомо, що справу щодо ДТП на Харківщині, у якій фігурує бізнесмен Ярославський, розслідує Головне слідче управління НПУ.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого близько 23:00 на автошляху «Київ-Харків-Довжанський» виявили тіло невідомого чоловіка - пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ повідомила, що поліція викликає на допит можливого учасника дорожньо-транспортної пригоди Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся «працівник відомого харківського бізнесмена», який визнав свою провину в ДТП.

Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Читайте також: Водію з кортежу Ярославського сьогодні обиратимуть запобіжний захід

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП. За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом. Натомість, за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-