ДБР порушило справу щодо спроби фальсифікації ДТП з кортежем Ярославського

ДБР порушило справу щодо спроби фальсифікації ДТП з кортежем Ярославського

Укрінформ
Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи дорожньо-транспортної пригоди з кортежем відомого харківського бізнесмена.

Як передає Укрінформ з посиланням на Державне бюро розслідувань, про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов.

Він зазначив, що досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

За словами Сухачова, ДБР негайно відреагувало на спроби фальсифікації резонансного кримінального провадження.

Читайте також: ДТП за участю кортежу Ярославського: поліція провела серію обшуків

«Усі без виключення розслідування мають здійснюватися об’єктивно і неупереджено, не зважаючи ні на прізвища, ні на гроші, ні на попередні здобутки чи посади. Бюро завжди діяло, керуючись принципами верховенства права і не «призначало» винних, навіть через суспільний тиск», - заявив директор ДБР.

Він також запевнив, що «всі провадження будуть ретельно розслідувані і справжні винуватці будуть притягнуті до відповідальності».

Як повідомляв Укрінформ,9 лютого близько 23:00 на автошляху «Київ-Харків-Довжанський» виявили тіло невідомого чоловіка близько 50 років із тілесними ушкодженнями. Правоохоронці розпочали встановлення особи загиблого, а також винуватців ДТП.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що поліція викликає на допит можливого учасника дорожньо-транспортної пригоди Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся «працівник відомого харківського бізнесмена», який визнав свою провину в ДТП.

У бізнесгрупі DCH, засновником і президентом якої є Ярославський, повідомили, що бізнесмен вилетів до Лондона для зустрічі з родиною за заздалегідь складеним графіком.

Читайте також: Смертельна ДТП на Харківщині: Ярославського допитають після його повернення в Україну

10 лютого у Харкові оголосили підозру водію з компанії президента групи DCH Олександра Ярославського, який зізнався, що був за кермом під час смертельної ДТП.

Цього ж дня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП. За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом. Натомість, за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-