Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну

Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова закликала президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського повернутися в Україну. А також заявила, що гарантує об'єктивне швидке та неупереджене розслідування справи щодо смертельної ДТП за участі кортежу бізнесмена.

Про це вона заявила журналістам на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, мені здається, зараз може якраз правильно буде звернутися до пана Олександра Владленовича (Ярославського – ред.). Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, а я обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого у політичні ігри, давайте не будемо робити зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. Повертайтеся в Україну, я вам обіцяю, що все буде по закону. Все буде чесно, професійно та швидко. Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією моє слово буде», - сказала Венедіктова.

Генпрокурор зазначила, що у Харкові цю тему дуже активно обговорюють. Вона вважає дивною ситуацію, коли чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Довжанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу. «Поки що ми не можемо знайти цю особу», - додала вона.

«Замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку і забалакувати її ніхто не буде. Дійсно є той факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину», - сказала генпрокурор.

Венедіктова додала, що Офіс генпрокурора проведе повноцінне розслідування й щодо співробітників Нацполіції Харківської області і прокурорів Харківської обласної прокуратури.

Читайте також: У DCH пояснили, що Ярославський полетів до Лондона на концерт сина

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого близько 23:00 на автошляху «Київ-Харків-Довжанський» виявили тіло невідомого чоловіка - пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області. Пресслужба Міністерства внутрішніх справ повідомила, що поліція викликає на допит можливого учасника дорожньо-транспортної пригоди - Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся «працівник відомого харківського бізнесмена», який визнав свою провину в ДТП. Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП. За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом. Натомість, за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-