Водій Ярославського повідомив слідчим про свою вину у ДТП

Водій Ярославського повідомив слідчим про свою вину у ДТП

Укрінформ
Працівник відомого харківського бізнесмена звернувся до слідчих і повідомив, що був за кермом автомобіля, який вночі 9 лютого на смерть збив людину на трасі Київ-Харків-Довжанський.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Вранці до Слідчого управління з адвокатом звернулась особа, яка працює у відомого харківського бізнесмена, та повідомила, що саме вона була за кермом. Сам момент ДТП особа не бачила, повідомляє, що думала, що було зіткнення з твариною", – зазначив Чубенко.

Він уточнив, що 9 лютого близько 23 години автомобіль збив чоловіка в районі 534 км автодороги Київ–Харків–Довжанський. Тіло людини виявили водії, які їхали цією дорогою, та повідомили до поліції. На місці події було виявлено номерний знак автомобіля Mersedes-Benz G63, що належить до орбіти фірми одного з відомих харківських бізнесменів.

Читайте також: НАБУ максимально швидко розслідуватиме справу Трухіна, аби не було спекуляцій – Ситник

Чубенко повідомив, що наразі тривають слідчі дії, зокрема, огляд автомобіля, який імовірно причетний до цієї ДТП. На автомобілі наявні пошкодження, характерні для ДТП такого характеру, а саме: розбиті деякі передні елементи бампера, решітка радіатора та деякі інші елементи.

Наразі розпочато розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме ч. 2 ст. 286 (ДТП із загиблою особою) та ч.3 ст.135 (залишення в небезпеці). Максимальна санкція за цими статтями передбачає до 8 років позбавлення волі.

Що до того, що особа повідомила про свою вину у вчиненні ДТП, речник прокуратури наголосив: це не означає, що слідство не буде розглядати інші версії цієї пригоди чи можливу участь у вчиненні ДТП інших осіб. Проводиметься ряд слідчих дій для встановлення об'єктивних обставин справи.

Читайте також: Підлітка, який у Луцьку на пішохідному переході збив 6 людей, взяли під варту — МВС

Особу загиблого наразі не встановлено. Це чоловік близько 50 років, який загинув на місці пригоди від множинних переломів, травм життєво важливих органів та травми голови.

Як повідомляв Укрінформ, на автошляху Київ–Харків–Довжанський виявили тіло невідомого чоловіка із тілесними ушкодженнями. Правоохоронці розпочали встановлення особи загиблого, а також винуватців ДТП. Пізніше пресслужба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що поліція викликає на допит можливого учасника дорожньо-транспортної пригоди Олександра Ярославського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-