Підлітка, який у Луцьку на пішохідному переході збив 6 людей, взяли під варту — МВС

Підлітка, який у Луцьку на пішохідному переході збив 6 людей, взяли під варту — МВС

Фото
Укрінформ
Луцький міськрайонний суд Волинської області обрав запобіжний захід неповнолітньому водію, який за кермом автомобіля збив 6 людей на пішохідному переході у Луцьку, у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Сьогодні Луцький міськрайонний суд Волинської області змінив підозрюваному запобіжний захід на тримання під вартою”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що ця ДТП трапилася 12 грудня 2021 року на проспекті Соборності, що у Луцьку: тікаючи від екіпажу патрульних та не виконуючи законні вимоги поліцейських про зупинку, водій Renault Megane промчав на червоне світло та в’їхав у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході.

Після цього фігурант, як уточнюється, скоїв зіткнення з деревом і дорожнім знаком на перехресті з вулицею Чорновола.

“Після зіткнення неповнолітні керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські з громадянами. Внаслідок автопригоди тілесні ушкодження отримали шестеро людей: чотирьох з них після надання медичної допомоги відпустили додому, у тяжкому стані шпиталізували 39-річну лучанку, яка згодом померла у медзакладі, також травмувався 5-річний хлопчик”, - уточнюється у повідомленні.

Тоді підлітка, який спричинив ДТП, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – домашній арешт.

“Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний причетний ще до вчинення розбою: у листопаді минулого року він разом зі спільниками скоїли напад на лучанина та заволоділи належним йому телефоном. Також підліток незаконно заволодів транспортним засобом свого вітчима, на якому і скоїв дорожньо-транспортну пригоду”, - зазначається у повідомленні.

Відповідно, як поінформували у МВС, фігуранту було оголошено підозри за ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, суд 14 грудня обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту 16-річному водію, який за кермом автомобіля збив шістьох людей на пішохідному переході в Луцьку.

ДТП трапилася 12 грудня близько 14-ї години на проспекті Соборності у Луцьку.

Водій Renault Megane, тікаючи від екіпажу патрульних та не виконуючи законні вимоги полісменів про зупинку, промчав на червоне світло та в’їхав у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході. Після цього скоїв зіткнення з деревом і дорожнім знаком на перехресті з вулицею Чорновола.

Читайте також: ДТП у Луцьку: поліція оголосила підозру підлітку-водію

За даними МВС, унаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шість людей.

За цим фактом відкрито провадження за ч. 2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

2 січня депутат Луцької міськради Роман Кравчук поінформував, що у Луцьку померла 39-річна жінка, яку 12 грудня на пішохідному переході збив неповнолітній водій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-