Суд не обрав запобіжний захід водію Ярославського - прокуратура відкликала клопотання

Суд не обрав запобіжний захід водію Ярославського - прокуратура відкликала клопотання

Укрінформ
Київський райсуд Харкова не обрав запобіжний захід водієві авто з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського, який 10 лютого заявив про свою причетність до смертельної ДТП увечері 9 лютого, прокуратура відкликала відповідне клопотання.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив співробітник апарату суду.

"Заплановане на 15:00 засідання суду щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному водію автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського не відбулося. Справа у тому, що Харківська обласна прокуратура відкликала відповідне клопотання", - зазначив співробітник апарату.

За поясненням речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, клопотання відкликано тому, що водієві зараз змінено підозру.

Читайте також: ДТП з кортежем Ярославського: водій, який взяв на себе провину, ховається від слідства

"За оперативними даними, замість ч. 2 ст. 286 (ДТП із загиблим) та ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України водієві інкримінують ч. 1 ст. 396 ККУ (приховування злочину)", - зазначив Чубенко.

За його словами, поки невідомо, коли суд обиратиме чоловіку запобіжний захід за новою підозрою.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого бізнес-група DCH пояснила, що 10 лютого її президент Олександр Ярославський відправився літаком до Лондона для зустрічі з родиною, бо у дітей почалися канікули.

10 лютого Київський райсуд Харкова на прохання адвоката переніс на 11 лютого засідання щодо обрання міри запобіжного заходу водієві з кортежу бізнесмена Ярославського, який зранку заявив в поліцію про свою причетність до ДТП.

Читайте також: Смертельна ДТП на Харківщині: хто був за кермом і що відомо?

Тоді ж поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України та оголосила про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення чоловіку, який заявив в поліцію про свою причетність до ДТП. Йому загрожує позбавлення волі до 3 років.

В рамках слідства працівники поліції вже здійснили санкціоновані судом обшуки у готелі та за місцем мешкання Ярославського, а також за адресою особи, яка 10 лютого заявила поліції про причетність до ДТП.

За результатами проведених заходів, вилучено два автомобілі, сервери, інформація з яких ретельно відпрацьовується.

9 лютого близько 23:00 на автошляху Київ - Харків - Довжанський виявили тіло невідомого чоловіка з тілесними ушкодженнями. Пізніше встановлено, що загиблий у ДТП - 36-річний мешканець Чугуївського району Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-