ДТП з кортежем Ярославського: поліція заявляє про зникнення речових доказів

ДТП з кортежем Ярославського: поліція заявляє про зникнення речових доказів

Укрінформ
У справі про смертельну аварію на Харківщині, причетним до якої вважають бізнесмена Олександра Ярославського, зникли речові докази.

У недбалості звинувачують працівників Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, повідомляє Укрінформ із посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

"Халатне ставлення до своїх обов’язків працівників Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи призвело до втрати речових доказів по кримінальному провадженню, відкритому в рамках досудового розслідування обставин ДТП, що сталося 9 лютого на автотрасі в Харківській області", - йдеться у повідомленні.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну

Зазначають,що під час проведення досудового розслідування з метою з’ясування місцезнаходження втрачених речових доказів поліцейські встановили перелік співробітників закладу, провели невідкладні слідчі дії, в тому числі п'ять обшуків та дев'ять оглядів. Слідчі дії проведені в приміщенні моргу, за адресами мешкання працівників, а також у їх транспортних засобах.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого близько 23:00 на автошляху Київ-Харків-Довжанський виявили тіло невідомого чоловіка - пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що поліція викликає на допит можливого учасника дорожньо-транспортної пригоди Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся «працівник відомого харківського бізнесмена», який визнав свою провину в ДТП.

Читайте також: Суд не обрав запобіжний захід водію Ярославського - прокуратура відкликала клопотання

Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП. За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом. Натомість за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-