У Маріуполі лікарі першими в Україні освоїли нову технологію поліпшення слуху

У Маріуполі лікарі першими в Україні освоїли нову технологію поліпшення слуху

Фото
Укрінформ
У Маріупольській лікарні №4 проводять унікальні операції для покращення слуху, тут лікарі першими в Україні освоїли новітню технологію.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Маріупольській міськраді.

«У отоларингологічному відділенні МЛ №4 проводять унікальні операції. Лікарі першими в країні освоїли балонування слухових труб», - йдеться у повідомленні.

У Маріуполі лікарі освоїли нову технологію поліпшення слуху/Фото:mariupolrada.gov.ua

Завідувач відділення лікарні Сергій Гриб пояснив, що балонування слухових труб проводиться для відновлення слуху при риносинуситах, гайморитах.

Читайте також: У Львові прооперували семирічну дитину з тяжкими вадами серця

«Через ніс вводиться балон, який витримує нагнітання фізрозчину до 20 атмосфер та відбувається стійке розширення слухової труби. З нами консультуються колеги з Харкова та Києва», – уточнив лікар.

У міськраді підкреслили, що такі оперативні втручання дозволяє робити сучасне обладнання. Так, у відділенні є шейвер, і завдяки йому у відділенні усувають нафтизинову залежність.

Крім того, технології дають можливість лікувати пацієнтів з самого народження, і що важливо – пацієнти виписуються наступної доби.

Читайте також: У Черкасах провели три трансплантації нирок за добу

Медичний директор МЛ №4 Андрій Серветник розповів, що цього року заплановано капітальний ремонт відділення. У перспективі - проведення торакальних, змішаних операцій.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-