У Львові прооперували семирічну дитину з тяжкими вадами серця

У Львові прооперували семирічну дитину з тяжкими вадами серця

Фото
Укрінформ
У Львові кардіохірурги Першого територіального медичного об'єднання спільно з колегами з США зробили надскладну операцію семирічній дівчинці з тяжкими вадами серця.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба медоб’єднання, передає Укрінформ.

Зазначається, що 7-річна Аня з Прикарпаття понад усе мріє стати балериною, втім танцювати дівчинка не могла через ваду серця, яка загрожувала її життю. Усі сім років дитина жила з хворим серцем і постійно приймала ліки, вона швидко втомлювалася, а важила лише 17 кг.

«Тетрада Фалло – саме так звучить діагноз Ані. За нього у малесенькому серденькові проявляються одразу чотири вади: клапан легеневої артерії звужений, аорта зміщена, правий шлуночок гіпертрофований, а між ним і лівим шлуночком – дірочка, через яку змішується кров. Половина із діточок, народженими із Тетрада Фалло, не доживають і до 5 років. Усе тому, що вада інколи запізно себе проявляє, це й той час, коли вчасна діагностика може б серцеути вирішальною», - зазначено повідомленні.

Батьки дівчинки дізналися про вади серця дитини, ще коли вона була в утробі. Після народження до серцевої хвороби додалися ще патологія нирок, сечового міхура та кишкова непрохідність. Останню усунули завдяки операції на другий день життя маляти. «Полагодити» серце тоді завадили проблеми із нирками: у Ані діагностували інфекцію.

Читайте також: Львівські лікарі успішно транспортували онкохвору дівчинку до США для лікування

Усі сім років дівчинка жила з хворим серцем, яке не дозволяло дитині жити повноцінним життям і танцювати, а у перспективі загрожувала її життю.

«Щойно батьки Ані дізналися про приїзд до Львова благодійної місії Novic Cardiac Alliance, одразу звернулися по допомогу. Американські колеги спільно з кардіохірургами Дитячої лікарні Першого медоб’єднання Львова розробили для маленької пацієнтки комплексну програму лікування: спершу протягом двох тижнів стабілізували функцію нирок, а згодом прооперували серце», - поінформували в медоб’єднанні.

Втручання пройшло успішно. Ваду серця вдалося повністю усунути, а Аню сьогодні готують до виписки з лікарні.

Читайте також: Львівський Охматдит отримав надсучасний апарат ШВЛ для реанімації новонароджених

Як повідомляв Укрінформ, у Львові українські кардіохірурги і їхні колеги з благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США) за півтора тижні прооперували 15 дітей з вадами серця, а ще 40 пацієнтів проконсультували. За підсумками дев'яти днів другої благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США) у Львові зауважили, що співпраця українських лікарів та колег із-за океану значно прискорює темпи відновлення дитячої кардіохірургії у місті. Представники Novick Cardiac Alliance говорять, що і надалі готові підтримувати українських кардіологів. Наступний, третій, візит благодійної місії заплановано на травень.

Фото: перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-