У Черкасах провели три трансплантації нирок за добу

У Черкасах провели три трансплантації нирок за добу

Укрінформ
Черкаські медики провели три трансплантації нирок – за один день двом реципієнтам пересадили органи від посмертного донора, одному – від родинного.

Про це повідомляє Черкаська ОДА, передає Укрінформ. 

"Спочатку фахівці виконали посмертну трансплантацію. Забір органів відбувся в Черкаській обласній лікарні. Протягом 12 годин в одній операційній працювало три бригади медиків: фахівці обласної лікарні та онкодиспансеру, а також лікарі з київської клініки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що донором став 25-річний черкащанин, який потрапив у ДТП. Він перебував у вкрай важкому стані. А згодом фахівці діагностували в постраждалого смерть мозку.

Нирки отримали двоє хворих, які одні з перших стали на лист-очікування на проведення трансплантації. 29-річний чоловік перебував на гемодіалізі 8 років, а 52-річна жінка – 12 років.

Після посмертної трансплантації фахівці Черкаського обласного центру онкоурології провели родинну пересадку нирок. 30-річна черкащанка отримала нирку від батька.

Читайте також: Лікарі Охматдиту підписали прижиттєву згоду на посмертне донорство

Завідувач Черкаського обласного центру онкоурології Роман Морару-Бурлеску розповів, що медики працювали в операційній майже 12 годин. Операційний період тривав із 6:00 до 18:00, а пацієнтів готували майже добу.

Фото: ck-oda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-