Львівські медики виходили немовля, яке народилося від мами, хворої на COVID

Львівські медики виходили немовля, яке народилося від мами, хворої на COVID

Фото
Укрінформ
У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі успішно виходили немовля, яке народилося на 30-му тижні вагітності від мами, яка була хвора на COVID-19, та мало вагу лише 1 кілограм 70 грамів.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

«Складнощі почалися з того, що майбутня мама захворіла на COVID-19 на 27-28 тижні вагітності. Хлопчик народився на 30-му тижні з вагою 1070г, всього 34 см… У малятка спостерігалися проблеми з диханням - респіраторний дистрес синдром. У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії ввели сурфактант. Хлопчик знаходився на неінвазивній ШВЛ СРАР», - йдеться у повідомленні.

Хлопчик, якого звуть Андрійком, на шосту добу почав отримувати дихальну підтримку через високопотокові канюлі. Згодом ще 20 діб вільний потік кисню вводився через лицеву маску.

Дитинка мала проблеми з толеруванням їжі, анемію недоношених, апное недоношених, жовтяницю, яка лікувалася фототерапією. Проте вже з 40-ї доби дитину перевели до мами у звичайну палату. Виписали його на 56-у добу з вагою 2 440 грамів.

«За цю щиру дитячу посмішку наш персонал боровся майже 2 місяці», - додали в лікарні.

Читайте також: У Львові прооперували семирічну дитину з тяжкими вадами серця

Як повідомляв Укрінформ, Львівський перинатальний центр увійшов до переліку медзакладів, які будуть виконувати функції експертного та регіональних центрів неонатального скринінгу. Медустанова діагностуватиме дітей із семи областей.

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-