У дитячих COVID-лікарнях Буковини фіксують зменшення кількості госпіталізацій

У дитячих COVID-лікарнях Буковини фіксують зменшення кількості госпіталізацій

Укрінформ
За минулий тиждень у двох дитячих лікарнях Буковини, які приймають хворих із COVID-19 з усієї області, зменшилася кількість госпіталізованих дітей.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли керівники цих закладів.

"Протягом останніх кількох днів ми спостерігаємо зменшення кількості госпіталізованих діток. Зокрема, за минулу добу до нас поступило шість дітей із COVID-19 чи підозрою. У нас давно такої цифри госпіталізацій не було Тому зараз маємо зменшення рівня наповненості наших стаціонарів", - розповів в.о. генерального директора Чернівецької обласної дитячої лікарні Олександр Тесліцький.

Читайте також: На Буковині Омікрон витісняє інші штами коронавірусу - головна санлікарка області

За його словами, наразі в лікарні перебуває 64 хворі дитини. Із них у 42 пацієнтів COVID-19 підтвердили, а решта ще чекають результатів аналізів. У реанімації наразі залишається одна дитина віком близько одного місяця. Іншу дівчинку, яка з минулого тижня перебувала у реанімації, сьогодні перевели в інфекційне відділення із позитивною динамікою стану.

"Там цікавий випадок. Це чотирирічна дівчинка, яка поступила до нас із підтвердженим COVID-19 та вперше виявленим цукровим діабетом. Тобто на фоні інфікування коронавірусною інфекцією у дитини піднявся високий рівень цукру. Батьки звернулися у лікарню у зв'язку із важкістю стану дитини. І коли здали усі необхідні аналізи, то підтвердили і коронавірус і вперше виявили цукровий діабет", - додав керівник дитячої лікарні.

Через кілька днів інтенсивного лікування дитині ставало легше і вже сьогодні, 7 лютого, її перевели із реанімації в інфекційне відділення. Там вона продовжує лікування.

Водночас у Чернівецькій міській лікарні також відчули зниження кількості госпіталізацій серед діток. Станом на 7 лютого в лікарні зі 120 наявних ковід-ліжок зайнятими залишаються 17.

"Із них 16 дітей перебувають у загальному відділенні. Ці діти не на кисневій дотації, переносять в легшій формі захворювання, проте потребують лікарського нагляду. Ще одна дитина перебуває у реанімації", - розповів директор дитячої міської лікарні у Чернівцях Сергій Сторожук.

Читайте також: За тиждень найбільше випадків коронавірусу зафіксували на Запоріжжі

За його словами, важкість стану цієї дитини зумовлена не коронавірусною інфекцією, а важким вродженим захворюванням.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 лютого у Чернівецькій області зафіксовано 141 004 випадки COVID-19, з яких 749 - за минулу добу. Хворобу подолали 118 274 людини, 3 181 хворий помер.

В Україні за минулу добу, 6 лютого, виявили 23 378 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-