За тиждень найбільше випадків коронавірусу зафіксували на Запоріжжі

За тиждень найбільше випадків коронавірусу зафіксували на Запоріжжі

Укрінформ
Найбільше нових випадків коронавірусу за минулий тиждень зафіксували на території Запорізької області, а в Івано-Франківській зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Найбільше зросла кількість нових випадків за минулий тиждень на території Запорізької області (+109,9%). Вперше від початку росту захворюваності у 2022 році зареєстровано зниження тижневої кількості нових випадків на території одного регіону - це Івано-Франківська область (-20%)", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що такий значний приріст нових випадків захворювань пов'язаний зі стрімким поширенням на території України варіанту Омікрон коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте також: У «червоній» зоні карантину залишаються дві області, у «жовтій» - чотири

За останній тиждень з’явилися нові аналітичні матеріали, які стосуються штаму Омікрон та коронавірусної інфекції, зокрема новий звіт від CDC показує, що Омікрон-хвиля в середньому спричинює 9 смертей на 1000 випадків захворювань, тоді як під час Дельта-хвилі помирало в середньому 13 людей із 1000 інфікованих.

"Завдяки більш потужній системі тестування (понад 100 тисяч ПЛР-тестувань та понад 80 тисяч антигенів за добу) ми здатні виявляти більше випадків інфікування, тим самим витримуючи середньоєвропейський рівень тестувань", - зазначив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні зафіксували 23 378 підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-