На Буковині Омікрон витісняє інші штами коронавірусу - головна санлікарка області

На Буковині Омікрон витісняє інші штами коронавірусу - головна санлікарка області

Укрінформ
У Чернівецькій області усі 22 зразки аналізів, які відправляли у лабораторію на дослідження щодо штаму Омікрон, підтвердили цей штам вірусу.

Про це під час засідання обласного штабу з питань ТЕБ та НС повідомила головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко, передає кореспондент Укрінформу.

"За отриманими напередодні даними із Центру громадського здоров'я, ми маємо підтвердження тому, що штам Омікрон витісняє всі інші штами коронавірусу, які циркулювали на території нашої області до цього. З 22 скерованих для дослідження зразків у всіх 22 інфікованих підтверджено штам Омікрон. Із цих 22 пацієнтів шість були госпіталізовані, усі вони нещеплені. На жаль, два пацієнти, в яких було підтверджено COVID-19 обумовлений штамом Омікрон, померли", - сказала Гопко.

За її словами, померлі від Омікрону пацієнти також були невакциновані, це люди 61 та 66 років. Також вона зазначила, що серед пацієнтів із Омікроном є діти віком один та шість місяців.

Читайте також: Омікрон найважче переносять діти до року — педіатр

"Тобто це вже молодша група людей, що не було властиво для інших штамів коронавірусу, які циркулювали в нашій області. І вже навіть з цієї статистики ми бачимо, що на ліжках у стаціонарі опиняються люди, які не отримували вакцини проти COVID-19", - додала головна санітарна лікарка.

Також під час засідання комісії Гопко наголосила, що в області потрібно нарощувати темпи вакцинації не тільки серед осіб з груп ризику, а загалом усіх буковинців.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 3 лютого у Чернівецькій області зафіксовано 137 551 випадок COVID-19, з яких 975 - за минулу добу. Хворобу подолали 117 853 людини, 3 152 хворих померли.

В Україні за минулу добу, 2 лютого, виявили 39 620 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-