Жінка, яку у Львові оперував з приводу безпліддя робот-хірург, завагітніла

Жінка, яку у Львові оперував з приводу безпліддя робот-хірург, завагітніла

Фото
Укрінформ
Жінка, яку у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова через проблему з безпліддям прооперували у липні із допомогою робота Da Vinci, чекає на дитину.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила акушер-гінеколог Першого медичного об’єднання Львова Оксана Стасишин.

«Нещодавно до нас звернулася пацієнтка, якій в липні була проведена операція з допомогою робота з приводу безпліддя, з чудовою новиною, що вона вагітна. Жінка два роки жила з чоловіком і не могла завагітніти. Причина - дермоїдна кіста правого яєчника. Це доброякісне пухлинне утворення, переважно вроджене, яке у більшості випадків потрібно видаляти. Щоб зробити це максимально якісно і малотравматично, наші гінекологи спільно з хірургами застосували систему Da Vinci», - зазначила Стасишин.

За її словами, термін вагітності – сім тижнів, а з часу операції минуло усього 5 місяців. Лікар наголошує, що важливим є те, що використання робота з мікроінструментами та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кісту за допомогою лише декількох маленьких проколів. Таким чином спеціалістам вдалося зберегти яєчник, щоб жінка змогла стати мамою.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня вперше в Західній Україні спеціалісти Першого територіального об’єднання Львова виконали гінекологічну операцію за допомогою роботизованої системи Da Vinci. Пацієнткою стала 19-річна мешканка Тернопільської області, котра протягом 2 років страждала від постійних тазових болів, порушення менструального циклу та безпліддя.

Читайте також: В Україні робот Da Vinci вперше оперував стравохід – діагноз мають 0,001% людей на планеті

На сьогодні Перше територіальне медичне об’єднання Львова - єдине з державних медзакладів України, що має робота Da Vinci. Після проходження сертифікації в грудні 2020 року першу «роботизовану» операцію провели 50-річному жителю Бродів з діафрагмальною грижею та гастроезофагеальною рефлюксною хворобою.

Фото: Пресслужба Першого медичного об’єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-