На Житомирщині зменшуються темпи розповсюдження коронавірусу – ОДА

На Житомирщині зменшуються темпи розповсюдження коронавірусу – ОДА

Укрінформ
На Житомирщині упродовж двох тижнів спостерігається зменшення темпів розповсюдження COVID-19, але зростає показник смертності від хвороби.

Про це на брифінгу розповів заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, два тижні підряд ми фіксуємо велику кількість захворілих на COVID-19, яка становить більше 10 тис. осіб щотижнево. Але, на щастя, ми констатуємо зменшення темпів розповсюдження хвороби. Якщо за попередній тиждень ми мали збільшення кількості хворих у два рази, то цього тижня у нас збільшення кількості хворих зафіксовано на рівні 20%», - зазначив Градівський.

За його словами, надзвичайно загрозливим в області наразі є показник смертності. За минулі два тижні він зріс із 24 до 41 особи.

Читайте також: МОЗ прогнозує у найближчі два тижні до 60 тисяч COVID-хворих за добу

На стаціонарному лікуванні перебувають 1 110 осіб, кисневу підтримку отримують 580, на апаратах ШВЛ - 29. Серед усіх пацієнтів 7% у важкому стані. Повністю вакциновані мають легкий та середній перебіг хвороби.

Найбільш завантажені хворими на коронарвірус наразі Пулинська та Олевська лікарні, а також Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання.

Читайте також: За тиждень найбільше випадків коронавірусу зафіксували на Запоріжжі

Загалом на Житомирщині з початку пандемії лабораторно підтверджено 172 906 випадків COVID-19, з яких 1 188 – за минулу добу, 141 622 особи одужали, 3 397 – померли.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіло 4 307 437 осіб, одужало – 3 681 092, летальних випадків – 101 392, проведено ПЛР-тестувань – 18 603 958. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-