МОЗ прогнозує у найближчі два тижні до 60 тисяч COVID-хворих за добу

МОЗ прогнозує у найближчі два тижні до 60 тисяч COVID-хворих за добу

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що в найближчі два тижні кількість хворих на COVID-19 може зрости до 60 тис. осіб на добу, а далі рівень захворюваності, ймовірно, почне стабілізуватися та знижуватися.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Минулого тижня ми мали близько 44 тис. випадків на добу. Це був черговий рекорд захворюваності на COVID-19 в Україні. Четвертий тиждень поспіль в Україні фіксується зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби. За минулий тиждень зареєстровано 242 тис. 942 випадки", – сказав Ляшко.

За його словами, наразі Україна перебуває на 44-му місці з 54 територій європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров'я за кількістю нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів. Перші місця займають Ізраїль, Данія та Словенія.

Читайте також: За тиждень найбільше випадків коронавірусу зафіксували на Запоріжжі

Він зазначив, що в Україні приріст нових зареєстрованих випадків за поточні сім днів склав 44%. Тобто це перший тиждень з чотирьох останніх, коли кількість випадків за тиждень не подвоїлась.

"Відповідно до наших прогнозів, у найближчі два тижні ця цифра ще може зрости – до 60 тис. осіб на добу. Враховуючи досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піку проходить близько одного місяця, а в Україні зростання триває вже чотири тижні поспіль, на наступному, п'ятому, тижні також очікується зростання кількості випадків коронавірусної хвороби. А уже із сьомого тижня 2022 року захворюваність, ймовірно, почне стабілізуватись та знижуватися", – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні зафіксували 23 378 підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-