На Прикарпатті за добу кількість COVID-випадків серед дітей зросла майже на 90%

На Прикарпатті за добу кількість COVID-випадків серед дітей зросла майже на 90%

Укрінформ
На Прикарпатті за добу захворюваність дітей шкільного віку зросла майже на 90%.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу щодо вакцинації та поширення коронавірусної хвороби в області повідомила заступник гендиректора обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Тетяна Джус, передає Укрінформ.

«У розрізі дитячого населення, у нас за останню добу спостерігається зростання захворювання (на коронавірусну інфекцію - авт.) на 51,5%, серед дітей шкільного віку – майже на 90%», - зазначила Джус.

Читайте також: На Прикарпатті у 90% зразків коронавірусу виявили Омікрон

Вона уточнила, що загалом захворюваність на коронавірусну інфекцію в області за добу зросла на 82,2%.

Нині на Прикарпатті реєструють понад 32 тисячі хворих на коронавірус, з них більше двох тисяч людей перебувають на лікуванні в медичних закладах. За останню добу захворіли 197 дітей. Загалом на COVID-19 в області хворіють більше дев'яти тисяч дітей.

Читайте також: Омікрон найважче переносять діти до року — педіатр

Зайнятість ліжко-місць у лікарнях, які приймають хворих на коронавірус, становить 60%. Наразі в області планують розгорнути ще 100 COVID-ліжок для дітей і стільки ж - для дорослого населення.

Як повідомляло агентство, Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. Високий рівень зростанні захворюваності медики пояснюють циркулюванням Омікрону. За офіційною інформацією, в області кількість дітей, які захворіли на коронавірусну інфекцію у січні, зросла у понад 22 рази порівняно з аналогічним періодом у 2021 році.

Читайте також: Діти важко переносять Омікрон — Радуцький

Станом на 3 лютого, в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровані 2423 нових випадків коронавірусної хвороби, одужала 1091 особа, 11 людей померли. Одну дозу щеплення від COVID-19 отримали понад 440 тисяч прикарпатців, повністю вакциновані – більше 405 тисяч людей, ще понад чотири тисячі отримали бустерну дозу.

В Україні за останню добу зафіксовані 39 620 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 4 446, медпрацівників – 1 035).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-