На Прикарпатті у 90% зразків коронавірусу виявили Омікрон

На Прикарпатті у 90% зразків коронавірусу виявили Омікрон

Укрінформ
На Прикарпатті з початку року циркулює штам Омікрон. 

Про це в Івано-Франківську на брифінгу щодо вакцинації та COVID-захворювання в області повідомив генеральний директор обласного Центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук, передає Укрінформ.

«Ми учора отримали офіційну відповідь від Центру громадського здоров’я МОЗ України про те, що зразки, які ми віддали 20 січня, і наступні для проведення молекулярно-генетичного дослідження вказали, що у 90% зразків, які ми направили, циркулює Омікрон», - повідомив Савчук.

Читайте також: В Івано-Франківську для дітей розгорнули 100 додаткових COVID-ліжок

За його словами, це дослідження пояснює ріст COVID-захворювання на Прикарпатті. У січні кількість хворих, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросла більш ніж у 5 разів. Захворюваність серед дітей за цей же період зросла більш ніж у 22 рази і сягнула близько 3 тисяч випадків з початку 2022 року, додав посадовець, наголосивши, що серед медпрацівників реєструють збільшення захворюваності майже удвічі.

Читайте також: Як відрізнити COVID-19 від застуди – роз’яснення МОЗ

Савчук зазначив, що ситуація в області із захворюванням на коронавірус залишається складною. У попередні тижні лабораторії обласного ЦКПХ проводили до 5 тисяч ПЛР-досліджень на день, тоді як досі досліджували не більше 3 тисяч зразків на день.

Наразі Івано-Франківська область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. У січні в медзакладах Прикарпаття розгорнули додатково 1259 ліжко-місць для хворих на коронавірус. У COVID-лікарнях зайнятість ліжок складає 67%.

Читайте також: У Японії тестують ще один препарат від Омікрона

Станом на 1 лютого в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровано 907 нових випадків COVID-19, одужала 1381 особа, 11 людей померли. Одне щеплення від коронавірусу отримали понад 438 тисяч прикарпатців, ще майже 403 тисячі повністю вакциновані, більше 4 тисяч осіб отримали бустерну дозу.

В Україні за останню добу зафіксовані 30 768 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 4 056, медпрацівників – 337).

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-