В Івано-Франківську для дітей розгорнули 100 додаткових COVID-ліжок

В Івано-Франківську для дітей розгорнули 100 додаткових COVID-ліжок

Укрінформ
В Івано-Франківській міській дитячій лікарні для дітей, хворих на коронавірус, розгорнули 100 ліжко-місць.

Про це в Івано-Франківську під час брифінгу щодо вакцинації та розповсюдження коронавірусної хвороби повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак, передає Укрінформ.

«Подано до НСЗУ контрактування по пакету COVID-19 для міської дитячої лікарні Івано-Франківська. Сьогодні маємо підтвердження, що додатковий пакет їм підписаний. Тобто сьогодні додатково в Івано-Франківську будуть розгорнуті 100 ліжко-місць для госпіталізації дітей з коронавірусом», - зазначив Дзьомбак.

Читайте також: У Києві від коронавірусу вакцинували понад 21 тисячу дітей

За його словами, досі в області дітей з коронавірусом госпіталізували в COVID-лікарні, в яких були розгорнуті 229 ліжко-місць. Їх завантаженість наразі складає понад 71%. Найбільше дитячих ліжок зайняті в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні, Калуській міській лікарні та в Коломийській ЦРЛ.

Відомо, що на Прикарпатті з початку року захворюваність дітей на COVID-19 у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року зросла більше ніж у 22 рази і сягає близько 3 тисяч випадків.

Івано-Франківська область входить у червону зону епіднебезпеки. Високий рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію пояснюють циркулюванням штаму Омікрон.

Читайте також: У Львові розширили COVID-відділення Охматдиту

Станом на 1 лютого в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровано 907 нових випадків COVID-19, одужала 1381 особа, 11 людей померли. Одне щеплення від коронавірусу отримали понад 438 тисяч прикарпатців, ще майже 403 тисячі повністю вакциновані, більше 4 тисяч осіб отримали бустерну дозу.

В Україні за останню добу зафіксовано 30 768 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей – 4 056, медпрацівників – 337).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-