Діти важко переносять Омікрон — Радуцький

Діти важко переносять Омікрон — Радуцький

Укрінформ
Штам коронавірусу Омікрон важко протікає у дітей, зазначив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в ефірі телеканалу "Дом".  

"Не можна сказати, що Омікрон не такий страшний. Бо на сьогодні ми зіткнулися з тим, що авіакомпанії скасовують рейси, бо немає кому летіти, немає екіпажів. Дуже велика кількість хворих. Ми це бачимо й по Верховній Раді", — наголосив він.

Радуцький нагадав, що порівняно з іншими варіантами Омікрон вирізняється більш високою швидкістю розповсюдження. Крім того, відзначається тяжкий перебіг захворювання у дітей.

Читайте також: Від початку року серед хворих на COVID-19 вдвічі побільшало дітей - МОЗ

"І Омікрон має набагато гіршу річ, ніж минулі варіанти: на Омікрон дуже важко хворіють діти, чого (раніше — ред.) не було — за тих штамів діти практично не хворіли. Але сьогодні діти, на жаль, дуже важко переносять Омікрон", — уточнив він.

За його словами, такі дані підтверджує статистика щодо завантаженості стаціонарів. "І ми це бачимо за завантаженістю ліжок. Якщо дорослі ліжка загалом по країні завантажені трохи більше ніж на 30%, то дитячі ліжка, на жаль, завантажені у деяких регіонах на 70-80%", — підсумував Радуцький.

Читайте також: У Львові розширили COVID-відділення Охматдиту

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець січня в Україні діти становили 6,2% серед усіх, хто захворів на COVID-19.

За даними Центру громадського здоров'я, випадки COVID-19 серед дитячого населення зареєстровано у всіх регіонах країни, ситуація на рівні областей/міст суттєво відрізняється. Найбільше число випадків було у м. Києві, що становить 10% від усіх випадків по країні.

У статево-віковому розподілі частка захворілих на COVID-19 дівчаток і хлопчиків однакова — по 50%.

Найбільша абсолютна кількість випадків фіксувалася у віковій групі 10-14 років: на них припадала понад третина від усіх зареєстрованих дітей.

Читайте також: Як відрізнити COVID-19 від застуди – роз’яснення МОЗ

Загалом за весь час пандемії зареєстровано 62 летальних випадки серед дітей з COVID-19, при цьому летальність склала 0,03%. Найвища летальність була серед дітей 0-3 років (0,07%).

Минулої доби в Україні виявили 30 768 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Госпіталізовано 2 069 осіб, летальних випадків – 192, одужали – 8 835. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-