Від початку року серед хворих на COVID-19 вдвічі побільшало дітей - МОЗ

Від початку року серед хворих на COVID-19 вдвічі побільшало дітей - МОЗ

Укрінформ
В Україні з початку року зросла удвічі частка дітей до 18 років від загальної кількості хворих на COVID-19.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час виступу в парламенті на годині запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Частка дітей до 18 років у загальній структурі захворюваності у 2022 році дійсно зростає. З початку року вона збільшилася удвічі. Так само, як і частка дітей, що займають лікарняні ліжка. Дитячих ліжок сьогодні зайнято близько половини з понад 3600, які виділені на госпіталізацію хворих на COVID-19. Проте тривалість перебування в лікарні скоротилася, як у порівнянні з попередніми хвилями, так і в порівнянні з дорослими пацієнтами. І це зворотна відповідь від наших лікарів, з якими в нас відбувається щоденний діалог», - сказав Ляшко.

Читайте також: «Червоними» в Україні можуть стати ще шість областей – Ляшко

Окрім того, зауважив він, «діти значно рідше під час цієї хвороби потребують кисневої підтримки та госпіталізації в реанімаційних лікарнях».

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні: захворіло – 3 980 610 осіб; одужало – 3 608 094 особи; летальних випадків – 99 882; проведено ПЛР-тестувань – 17 848 132. За добу 27 січня в Україні зафіксовано 34 408 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 5 341, медпрацівників – 808).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-