«Червоними» в Україні можуть стати ще шість областей – Ляшко

«Червоними» в Україні можуть стати ще шість областей – Ляшко

Укрінформ
На червоний рівень епідемічної небезпеки можуть перейти Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Регіони-аутсайдери з вакцинації активно рухаються в бік червоного рівня епіднебезпеки. Найвищий ризик швидкого переходу до червоного рівня епіднебезпеки наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області", - сказав Ляшко.

За його словами, спалах невипадково розпочався саме з західних регіонів - Івано-Франківської та Рівненської областей, які вже перебувають на червоному рівні епіднебезпеки. У цих регіонах, наголосив міністр, один із найнижчих рівнів охоплення повним курсом вакцинації - 36 і 42% відповідно.

Читайте також: В Україні дві «червоні» та 15 «помаранчевих» областей – МОЗ

Водночас регіони-лідери з охоплення населення вакцинацією - Київ, Київська та Полтавська області - мають понад 70% повністю вакцинованого дорослого населення.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 15 278 387 людей, з них отримали першу дозу 15 278 385 людей, дві дози - 14 576 722 людини. Наразі отримали додаткову дозу вакцини 15 626 людей, бустерну дозу – 296 099 людей. Загалом проведено 30 166 832 щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-