У Львові запалили лампадки в пам’ять про жертв Голокосту

У Львові запалили лампадки в пам’ять про жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
У Львові запаленням лампадок, покладанням квітів та молитвою вшанували жертв Голокосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Сьогодні, 27 січня 2022 року, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту у Львові відбулася низка меморіальних заходів», - йдеться у повідомленні.

У Львові запаленням лампадок, покладанням квітів та молитвою вшанували жертв Голокосту / Фото: Львівська міська рада

Заходи розпочались покладанням квітів на території колишнього Янівського табору. Опісля молитвою, запаленням лампадок та покладанням квітів шанували постраждалих внаслідок Голокосту біля пам’ятника жертв Львівського гетто.

Читайте також: Голокост є раною на тілі світової історії - Зеленський

До моління долучилися священнослужителі різних християнських конфесій. Зі словом до присутніх звернувся Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ, єрм. Юстин (Бойко).

Він наголосив, що жодну смерть, якою б вона не була, не можна пояснити розумом.

«Людське життя на землі та смерть можна зрозуміти тільки у світлі вірі. Навіть меморіальний комплекс, який ми бачимо перед собою, прояснює нам це», - зазначив Синкел.

Опісля головний рабин Львова та Західної України Мордехай Шломо Болд особливо закцентував на чесноті мужності. Її, за його словами, в особливий спосіб продемонстрували праведники світу, які попри загрозу бути знищеними, рятували євреїв.

Читайте також: Україна виконала всі положення резолюції Генасамблеї ООН про Голокост – Дробович

Рабин нагадав, що під час Голокосту було знищено 6 мільйонів людей. «Уявіть: 6 мільйонів разів знищено людину. З них – півтора мільйона дітей. Вбивство починається, коли не говорять правду. Коли дозволяють собі казати: «Це не людина, її можна знищувати». Були люди, які мали сміливість протистояти цьому. Важливо зрозуміти одну річ – якщо ми будемо зараз на найвищому рівні вшановувати тих, які були сміливими тоді, то Голокосту більше не буде. Адже Голокост починається вдома, а потім виходить на вулиці та шириться поміж народами», – додав він.

Згодом всі присутні мали нагоду запалити лампадки та покласти квіти до пам’ятника жертв Львівського гетто. Серед учасників заходу була також керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталя Алєксєєва. Модератором заходу була заступниця консула Держави Ізраїль у Західному регіоні Адель Діанова.

Читайте також: В Україні вшанували пам‘ять жертв Голокосту

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Саме тоді у 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Він став символом нацистських злочинів. Голокост привів до знищення третини євреїв і представників інших національностей.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-