Молодь селища Нью-Йорк закликала політиків і дипломатів підтримувати Україну

Молодь селища Нью-Йорк закликала політиків і дипломатів підтримувати Україну

Відео
Укрінформ
На Донеччині ініціативна молодь українського селища Нью-Йорк закликала всіх політиків, дипломатів, усіх людей доброї волі підтримувати Україну та її обороноздатність.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила громадська організація «Ініціативна молодь українського Нью-Йорка», яка опублікувала відповідне відеозвернення.

«Ми хочемо жити в мирі і розвивати наш український Нью-Йорк. Ми просимо всіх політиків, дипломатів, всіх людей доброї волі підтримувати Україну, її обороноздатність. Українці готові захищати свою країну і самостійно вирішувати її долю. Сьогодні лінія оборони Європи проходить тут, в Україні, біля Нью-Йорка. І ми просимо вас зробити все можливе, щоб зберегти тут мир і перспективи на розвиток», - заявили хлопці та дівчата у відеозверненні, стоячи біля інсталяції «Я люблю Нью-Йорк».

Вони нагадали, що останні 7 років їх селище знаходиться на лінії фронту російсько-української війни, і вже за кілька кілометрів - окупована Горлівка. Минулого року Верховна Рада України підтримала ініціативу жителів і повернула селищу історичну назву — Нью-Йорк.

Читайте також: У Нью-Йорку на Донеччині стартував «Марафон, який ніхто не хоче бігти»

«Тепер про наше прифронтове селище багато розповідають медіа в Україні і в світі. Можливо, ви чули про #MarathonNoOneWantsToRun — нью-йоркський марафон, який ніхто не хоче бігти. Найбільш відчайдушні бігають тут:) Ми щиро вдячні кожному уряду і парламенту демократичних країн, які підтримують Україну в ці непрості часи. Ми вдячні закордонних українцям, які захищають інтереси України у всьому світі», - заявила молодь та закликала всіх допомогти захистити Україну і їх український Нью-Йорк.

Населений пункт Нью-Йорк (у 1951–2021 роках — Новгородське) — селище міського типу в Україні, в Торецькій міській територіальній громаді Бахмутського району Донецької області. Розташоване на річці Кривий Торець за 10 км від Торецька та за 38 км від окупованого Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-