У Нью-Йорку на Донеччині стартував «Марафон, який ніхто не хоче бігти»

У Нью-Йорку на Донеччині стартував «Марафон, який ніхто не хоче бігти»

Відео
Укрінформ
У день знаменитого на весь світ Нью-йоркського марафону, 7 листопада, розпочався ще один забіг — «Марафон, який ніхто не хоче бігти» — теж у Нью-Йорку, в українському селищі, розташованому в Донецькій області, всього за кілометр від лінії фронту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

"Проєкт створений, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України. Відсьогодні кожен небайдужий може взяти участь у проєкті та пробігти будь-яку дистанцію будь-де ― і таким чином підтримати Україну", - йдеться у повідомленні.

Розпочали марафон п’ятеро людей, чиє життя нерозривно пов'язане з війною: військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка - із закликом долучитися до забігу людям із усього світу.

Пробігти будь-яку дистанцію марафону заради підтримки може будь-хто в будь-якій точці світу.

Читайте також: Чернігівець Павло Деркач у Берліні пробіг свій 120-й марафон

«Минуло сім років відтоді, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Нова пошта з 2014 року відправила на схід майже 250 000 гуманітарних вантажів. Але для українського народу це щоденний марафон на виживання, бігти який без підтримки дуже важко. Саме тому ми заснували нью-йоркський марафон на лінії фронту та назвали його “Марафон, який ніхто не хоче бігти”, адже ніхто не хоче війни. Сподіваємося, що світ висловить свою підтримку", - розповіла співзасновниця Нової пошти Інна Поперешнюк.

Щоб підтримати Україну, кожен охочий може зареєструватись для участі в марафоні на сайті.

Кожен, хто зареєструється на марафон, отримає стартовий набір бігуна.  Він міститиме стартовий номер з фактами про війну на сході України та листівки зі світлинами відомого українського фотографа Олександра Чекменьова, зробленими в українському Нью-Йорку. А згодом, окремо від стартового набору, учасники отримають медаль, яка містить частинку використаної гільзи зі сходу України. Медаль — подяка кожному, хто підтримує українців у їх щоденному марафоні за життя та свободу. Участь у забігу безкоштовна.

Читайте також: В Ужгороді відбувся забіг до Дня захисників і захисниць України

Один із найбільших марафонів у світі - Нью-Йоркський марафон у США - традиційно проходить щороку у першу неділю листопада через 5 районів міста. Організатори цьогорічного Нью-Йоркського марафону оголосили, що 7 листопада 2021 року в забігу візьмуть участь 33 тисячі учасників. У 2019 році в Нью-Йоркському марафоні взяли участь понад 53 тисячі бігунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-