Мер Чернігова: Тут ніхто Росію не чекає з короваями і гармошками

Мер Чернігова: Тут ніхто Росію не чекає з короваями і гармошками

Укрінформ
У Чернігові ніхто Росію не чекає.

Про це на нараді в мерії заявив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто тут Росію не чекає з короваями й гармошками. Це я кажу чітко, як мер міста", - сказав міський голова.

Він зазначив, що перевага російської армії значна, але, якщо сусідня держава скористається цим, захопить українську територію і знищить все живе, то росіяни довго сприйматимуться, як фашисти.

"Якщо буде застосована високоточна зброя, виведені з ладу об’єкти інфраструктури, сприйняття росіян буде таке саме, як було сприйняття фашистів десятки років після Другої світової війни", - зауважив Атрошенко.

Він закликав чернігівців зберігати спокій і працювати на благо свого міста і держави.

"Найкращий рецепт для всіх - працювати, розвивати економіку, збільшувати податкові відрахування, від яких посилювати українську армію. Реально тільки українська армія є стримуючим фактором для Путіна", - сказав очільник міської громади.

Він також зауважив, що регулярні війська ЗСУ зараз значно сильніші, ніж були 6-7 років тому.

Читайте також: Ткаченко розкритикував російський проєкт «закону про скрепи»

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, зараз на кордоні з Україною приблизно 127 тисяч російських військових.

24 січня під головуванням Президента України відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому розглядалися, зокрема, заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, поточний стан справ в економіці, енергетиці, протидія пандемії коронавірусної хвороби тощо.

На брифінгу за підсумками засідання РНБО Данілов наголосив, що влада закликає українців зберігати спокій, наразі наступ РФ фізично неможливий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-