Наступ РФ зараз неможливий навіть фізично - Данілов

Наступ РФ зараз неможливий навіть фізично - Данілов

Укрінформ
Влада закликає українців зберігати спокій, адже в державі є система оповіщення, і, в разі загострення ситуації з боку РФ, людям про це повідомлять, наразі наступ РФ фізично неможливий.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав на брифінгу за результатами засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що стосується населення: спокій, спокій і ще раз спокій. У разі необхідності у нас є система загальнонаціонального оповіщення. Ми нічого приховувати не будемо, бо ви бачите, що ми всі процеси виносимо на ваш розсуд і щодо будь-якого випадку готові з вами комунікувати», - запевнив Данілов.

За його словами, нині не варто говорити про повномасштабний наступ Росії. «Ми не бачимо наразі жодних підстав для того, щоб сьогодні були твердження про повномасштабний наступ на нашу країну. Це неможливо зробити навіть фізично», - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Зеленський: Усе під контролем, причин для паніки немає

Водночас пересування збройних сил Росії, підтвердив Данілов, дійсно відбувається на російській території. «Ми його фіксуємо, але це для нас не дивина. Це дивина для наших іноземних партнерів, що вони врешті-решт побачили, що там є війська РФ, що вони пересуваються у певний спосіб. Ця ситуація почалася із 30 жовтня з публікації у Вашингтон-пост», - нагадав він.

Нині, за словами Данілова, багато країн готові підтримувати Україну, постачаючи зброю задля захисту нашої території. «Нам дуже приємно, що світ нарешті звернув увагу, що у нас відбувається ця агресія. На сьогодні це не тільки Великобританія, США чи якісь інші країни. Переважно це країни НАТО, які готові нам допомагати у разі необхідності, щоб наш суверенітет та наша країна були захищені», - сказав очільник Радбезу, додавши, що його ставлення при цьому, наприклад, до Німеччини, у питанні підтримки не змінилося.

Читайте також: Данілов розповів, що робитиме Україна у разі наступу РФ

Як повідомлялося, Олексій Данілов раніше заявив, що вважає, що Німеччина і Франція частково відповідальні за окупацію Криму, бо Росія наважилася на наступ після відмови європейських країн надати Україні ПДЧ в ЄС у 2008 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-