Ткаченко розкритикував російський проєкт «закону про скрепи»

Ткаченко розкритикував російський проєкт «закону про скрепи»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав проєкт указу міністерства культури РФ про збереження традиційних духовно-моральних цінностей "законом про скрепи".

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

"Почитав щось на кшталт проєкту указу президента РФ, підготовлений тамтешнім мінкультом. Називається він «Основи державної політики щодо збереження та зміцнення традиційних російських духовно-моральних цінностей». Я б його назвав простіше: «Закон про скрепи». Присвячений «документ» скоріше не тому, як розвивати духовно-моральні цінності росіян, а тим, хто, на думку Кремля, заважає це робити. Мабуть, навіть не читаючи, ви одразу вгадаєте, хто є джерелом загроз. Це екстремістські організації (нагадаю, «Правий сектор» в РФ також визнаний екстремістським) та американська «воєнщина» разом із союзниками (читай, НАТО, та всі, хто йому симпатизує)", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що ще одним "джерелом загрози традиційним цінностям" є дії транснаціональних корпорацій. "Тобто, росіяни мають відмовитись від айфонів, програмного забезпечення Microsoft, звісно ж від Лексусів і Мерседесів, пересівши на Жигулі, не літати на Боїнгах. Навіть реформи в сфері освіти, науки, культури та інформдіяльності рекомендується проводити «з урахуванням традицій». «Скрепи» скрєпєнєют, а їх країна перетворюється на тотальне задзеркалля", - додав Ткаченко.

Читайте також: Відгук українських істориків на пропагандистську «статтю» Путіна: Вона світоглядна, але не історична і не наукова

Як повідомлялося, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що найбільшу небезпеку наразі становлять не російські війська поблизу кордону, а фейкові інформаційні повідомлення та провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-