Храму у Львові подарували стародруки та ікону Святого Миколая

Храму у Львові подарували стародруки та ікону Святого Миколая

Фото
Укрінформ
Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, що у Львові, отримав у подарунок від мецената Олександра Свіщова унікальні стародруки та ікону Святого Миколая, створену на початку XVII століття.

Про це Укрінформу повідомила промоменеджер Галина Гузьо.

«Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла є важливою духовною святинею Львова. Це місце сили для наших військових. Хочеться, аби храм був магнітом міста, куди із задоволенням будуть приходити туристи та львів’яни. Старовинні рукописи, в яких є згадки про Гарнізонний храм, та ікони будуть розміщені у підземеллі, і кожен відвідувач зможе оглянути та дізнатися багато цікавих фактів про історію святині», - прокоментував Свіщов.

Як зазначається, один зі стародруків – це настанови для чернечого життя «Цвітник священноінока Авви Дорофея», виданий у Києво-Печерській лаврі 1652 року. А Окто́їх (грец. Ὀκτώηχος «восьмигласник», «голос») - богослужбова книга, яка включає чинопослідування вечірні, повечір'я, утрені та Літургії. Видано у друкарні Ставропігійського братства Михайлом Сльозкою у 1643-1644 рр.

«Ікона Святого Миколая і справді дуже унікальна для нас - священнослужителів. Ми часто молимося саме до Святого Миколая за здоров’я наших військовослужбовців та за мир у країні. Дякуємо благодійникам за такий чудовий сюрприз для храму у цей прекрасний день», - сказав настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла о. Тарас Михальчук.

Повідомляється, що до подарунків також долучився благодійник Юрій Котик.

Фото: Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-